Om Massage

Mon Massage

Ta hand om kropp och själ

Traditionell Thai-massage (mjuk Helkroppsmassage) 

Thai-massage är en fungerande massageteknik som sträcker ut leder och muskler till deras viloläge. Genom behandling av tryckpunkter på olika delar av kroppen samt utsträckning av kroppens muskler blir kroppen avslappnad. En tradition från Asien som är mer än 2500 år gammal

 

I Thailand har man länge vetat att de vanligaste orsakerna bakom muskelsmärtor, värk och orörlighet är ett resultat av att musklerna kortas under påverkan av spänningar. Tekniken med att trycka på vissa punkter och sedan sträcka ut muskler och leder gör att flöden släpps loss och energier kan vandra fritt. Metoden gör att regelbunden thaimassage sträcker ut leder och muskler till deras normala viloläge och det påverkar hela kroppen att må bättre.

Du kan ibland känna att du har ont i ryggen , men då sitter felet ev i benmusklerna. Smärta på ett ställe, kan oftast bero på en muskelskada på en annan del i kroppen. Muskelspänningar.

Problem i livet eller på jobbet kan också skapa en obalans i kroppen vilket gör att en behandling i en avslappad miljö kan bota/lindra smärtor.

 

Olika undersökningar har visat att massagebehandling ger följande fördelar:

 

Lindrar kronisk smärta orsakad av reumatoid artrit, artros, fibromyalgi och smärta i samband med förlossning

Hjälper cancerpatienterna att minska smärta, känna sig avslappnad och förbättra deras immunförsvar funktion

Minskar förekomsten av depression och ångest hos psykiska patienter

Förbättrar beteendet hos barn med autism

Främjar bättre livskvalitet och glukosnivåer hos diabetespatienter

Förbättrar lungfunktionen hos astma patienter

Minskar ångest och smärta i hjärtkirurgiska patienter

Hjälper lindra kronisk huvudvärk och migrän

Ledsager temporomandibulär ledrelaterad smärta

Minskar stressrelaterad sömnlöshet

Förbättrar matsmältningsfunktionen och hjälper till att behandla matsmältningsstörningar

 

Biverkningar av massage terapi

Vissa former av massage kan få dig att känna dig ont nästa dag, men massage är i allmänhet inte smärtsamt eller obekväma. Massagebehandling har visat sig lindra vissa medicinska tillstånd, men endast när den utförs av en utbildad terapeut. Särskilda uppmärksamheter måste ges av terapeuterna för att tillhandahålla massagebehandlingstjänster som bäst passar dina behov och tillstånd.

 

Massage terapeuter måste vidta viktiga försiktighetsåtgärder vid hantering av patienter med hälsoförhållanden. Till exempel måste djupvävnadsmassage undvikas för personer som tar antikoagulantmedicin, de som har blödningsproblem och de som har låga blodplättarantal. På liknande sätt får intensivt tryck inte tillämpas i ett område där det finns tumör, skada eller sår, såvida inte läkaren har godkänt det. De med svår osteoporos, trombocytopeni och djup venetrombos är också mycket avskräckta från att få massage.

 

Viktigast är att massagebehandling inte ska anses vara en ersättning för konventionell vård. Om du lider av ett medicinskt tillstånd är det viktigt att du diskuterar med din läkare om massagebehandling hjälper eller är lämplig för dig.

.

Specialitet: Massageterapeut

Massagebehandling utförs av licensierade terapeuter för att lindra stress och / eller smärta, förbättra cirkulationen, öka avslappning, rehabilitera skador och främja patientens övergripande välbefinnande. De flesta stater och städer runt om i världen reglerar massagebehandling, eftersom terapeutisk massage inte får utföras av en oerfaren eller utbildad person. En massage terapeut kommer att röra och manipulera många mjuka vävnader och muskler i kroppen, som alla ingår i ett invecklat och delikat nätverk av kroppsstrukturer. Att röra och applicera tryck på fela vävnader kommer inte bara att orsaka smärta men kan också leda till skador.

 

Det är då absolut nödvändigt att du bara väljer en licensierad och erfaren massage terapeut att göra jobbet. För att vara licensierad måste en massageterapeut slutföra ett gymnasieskolan, genomgå träningstrening och ha minst 500 timmars erfarenhet och studie. Utbildningsstandarder och krav varierar beroende på land, stat och ort.

 

Till Arbetsgivare

 

Våra presentkort kommer att kunna köpas under hela året.

Det kan ju andvändas som födelsedags present

eller som bonus på arbetsplatsen.

Presentkorten kan inte lösas in mot pengar.

Det gäller den behandlingen som kortet är köpt för.

 

Behandlingen är friskvård och därför skattefri personalvårdsförmån

Massage – syftet med massagebehandlingar ska vara att lindra spänning i muskulaturen till exempel på grund av ensidigt eller tungt arbete, till exempel kontorsmassage och kroppsmassage. Även massagebehandlingar av enklare slag utförd av naprapater och kiropraktorer ingår.

Copyright @ All Rights Reserved